Standaardisatie van meet- en regelstations voor gas

Klant: Gasunie
Regio: Landelijk
Periode: 2015 - heden

Gasunie heeft in Nederland en Duitsland bijna honderd meet- en regelstations, waar gas na het transport in een ondergrondse pijpleiding boven de grond komt om te worden afgeleverd bij klanten. In de stations wordt de hoge druk die nodig is voor het landelijke transport weer teruggebracht en wordt aan het gas een odorant toegevoegd.

Voor verschillende locaties ontwierp Rotterdam Engineering nieuwe meet- en regelstraten. Bovendien adviseerden we Gasunie over standaardisatie van de nieuwbouw van Nederlandse meet- en regelstations.

project standaardisatie
  • Onze 3D-modellen van het voorlopige ontwerp hielpen om de gebruikersinterface te beoordelen: de simulatie geeft een waarheidsgetrouw beeld van hoe het station eruit komt te zien.
  • We werkten ontwerpvoorstellen multidisciplinair uit, waarbij we niet alleen naar de engineering van pijpleidingen keken, maar ook naar bijvoorbeeld de civiele bouw.
  • Gedurende het hele proces waren we de deskundige partner en adviseur van Gasunie. We zorgden onder andere voor effectieve reviews, ontwerppakketen die voldoen aan alle normen en vereisten, en adequaat beheer.
  • We ontwikkelden praktische voorstellen voor een standaardaanpak voor het ontwerp en de realisatie van toekomstige meet- en regelstations.
project standaardisatie

Trots op

Reviews met een 3D-model van de gehele locatie. Dat was een van de innovatieve methoden die we inzetten bij de ontwikkeling van een nieuwe meet- en regelstraat. Met het 3D-model konden de betrokkenen een directe terugkoppeling geven op het ontwerpvoorstel. Daarmee kwamen we sneller tot een beter resultaat.

"De technisch-inhoudelijke kennis bij Gasunie is heel groot. Dat betekent dat we echt inhoudelijke discussies voeren, waarbij we gelijkwaardige sparringpartners zijn. Op die manier leren we ook veel van elkaar en komen we samen tot de mooiste oplossingen."
Arjan Smorenberg – Specialist

Society of Engineers

Rotterdam Engineering is onderdeel van een netwerk van ingenieurs. Samen vormen wij Universal Pipeline Association

UPA Group logo
Logo Amsterdam Engineering
Grondingenieurs
DenBosch
Logo Ede Wageningen Engineering
Logo Ingenieurs op Zuid
Logo Groningen Enigineering
Logo Barcelona Engineering