Technische ontwerpen voor leidingprojecten

Van grove schetsen tot uiterst gedetailleerde tekeningen. Rotterdam Engineering kent alle niveaus van het technisch ontwerp van ondergrondse transportleidingen.

We maken totaaloverzichten, bovenaanzichten met details en profielen, detailtekeningen van kruisingen – en alle andere details die nodig zijn om tot een helder technisch ontwerp te komen. Daarnaast maken we nauwgezet tekeningen die schematisch laten zien hoe leidingen en andere onderdelen van een procesinstallatie met elkaar verbonden zijn (de zogenoemde piping and instrumentation diagrams, kortweg P&ID). Bovendien kunnen we uit de voeten met 3D-tekeningen die een waarheidsgetrouw beeld geven van de kleinste details en specificaties.

Onze technische ontwerpen voor transportleidingsystemen zijn toepasbaar in verschillende fasen van het ontwikkelproces. Zo kunnen we na de uitvoering een as-built dossier opstellen. Bovendien kunnen we tekeningen uitwerken tot het niveau waarop deze direct bruikbaar zijn om de aanmelding bij het Kadaster (WION) te doen.

Ons uitgangspunt is dat een tekening eigenlijk voor zichzelf moet spreken. Zelfs een weergave van het meest technische ontwerp moet een helder verhaal vertellen dat door alle betrokkenen kan worden doorgrond. Interesse? Onze engineers staan voor u klaar.

"Van opdrachtgevers en aannemers horen we dat we de kunst van het technisch ontwerpen uitstekend beheersen. Aannemers weten dankzij onze ontwerptekeningen precies wat er van hen wordt verwacht."
Roelof Jonkers

Society of Engineers

Rotterdam Engineering is onderdeel van een netwerk van ingenieurs. Samen vormen wij Universal Pipeline Association

UPA Group logo
Logo Amsterdam Engineering
Grondingenieurs
DenBosch
Logo Ede Wageningen Engineering
Logo Ingenieurs op Zuid
Logo Groningen Enigineering
Logo Barcelona Engineering